Zangschool

De zangschool is in 2008 opgericht met als doel jonge talenten een podium te kunnen bieden en te onderwijzen in zangtechnieken en van blad zingen.

Iedereen heeft talent!

De zangschool, voorheen BrabantTalent, is inmiddels uitgegroeid tot 4 klassen voor alle leeftijden en verhuisd naar Uden. De lessen vinden plaats op maandag.

(Voor lestijden en contributie, zie: Praktische informatie)

Ronald Goudberg

Begeleiding

De leerlingen krijgen les van een pianist en een zangpedagoge.
De pianist begeleidt de kinderen op de piano tijdens alle zangstukken en oefeningen. Ook helpt hij iedereen bij het instuderen van de noten. De zangdocente leert de zangtechnieken aan, stuurt bij in de samenklank, de tekstinterpretatie en is verantwoordelijk voor een gezonde, ademende lesopbouw. Beide docenten beogen dezelfde pedagogische visie, waarbij het welzijn van de leerling voorop staat.

Ronald Goudberg

Audities

Iedereen mag auditie komen doen, zodat de docenten kunnen zien waar aan gewerkt kan worden. Soms is het nog een jaartje te vroeg en dan zullen we dat op een vriendelijke en onderbouwde wijze uitleggen.

Voor een auditie bereiden kandidaten 1 couplet en 1 refrein voor van een lied dat ze uit het hoofd kunnen zingen. Tijdens de auditie zullen de docenten ook nog wat muzikale spelletjes/testjes doen.

Doe auditie!
Ronald Goudberg

Onze plannen

Al vele jaren treden alle leerlingen meerdere malen per jaar op. Vanuit Stichting Volgspot zijn we voornemens deze podiummomenten en theaterproducties zo frequent mogelijk voort te zetten. Ook willen we een grotere maatschappelijke functie dan voorheen beoefenen, bijvoorbeeld door vaker te zingen voor ouderen, zieken en andere doelgroepen die daar blij van worden.

Ronald Goudberg

Praktische informatie

Lesdag en lestijd
De lessen vinden plaats op maandagen tijdens schoolweken.
Klas 1:       16:15 - 17:15
Klas 2:       17:15 - 18:15
Klas 3:       19:15 - 20:15
Royal Class:   20:15 - 21:30

Klassenindeling op leeftijd
Klas 1 is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd van groep 3 t/m groep 7.

Klas 2 is bedoeld voor leerlingen van groep 8 en leerlingen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Klas 3 is bedoeld voor leerlingen vanaf de derde klas voortgezet onderwijs tot maximaal 22 jaar.

Royal Class is bedoeld voor volwassenen vanaf 22 jaar. Indien gewenst kunnen volwassenen ook al vanaf 18 jaar in deze klas instromen.


De docenten bekijken per ontwikkeling van ieder individu of leerlingen al eerder toe zijn aan een nieuwe klas.

Contributie
De jaarcontributie is voor het repetitie jaar 2020-2021 vastgesteld op €260 en zal in twee gelijke termijnen van €130 worden geïncasseerd, te weten in september 2020 en en in januari 2021

Kleedgeld
Voor de klassen 1,2 en 3 zal er een extra bedrag van 40 euro worden afgeschreven voor de kleding die gedragen wordt tijdens de optredens.

Contactgegevens repetitieruimte
Kunst & Co
Mondriaanplein 18,
5401 GT Uden

Er is voldoende parkeergelegenheid voor het gebouw aanwezig.
Kom je met de bus? Dan ben je in 5 minuten lopen vanaf het busstation op de plek van bestemming.

Algemene Voorwaarden
Download