Maar 72 uur beschikbaar:
Een Weeffout in Onze Sterren

Zangschool

De zangschool is in 2008 opgericht met als doel jonge talenten een podium te kunnen bieden en te onderwijzen in zangtechnieken en van blad zingen.

Iedereen heeft talent!

De zangschool, voorheen BrabantTalent, is inmiddels uitgegroeid tot 5 klassen voor alle leeftijden en verhuisd naar Uden. De lessen vinden plaats op maandag.

(Voor lestijden en contributie, zie: Praktische informatie)

Ronald Goudberg

Nieuwe klas: de Zaklampjes!

Omdat zingen bewezen gelukkiger, slimmer en taliger maakt, kan je daar niet vroeg genoeg mee beginnen! Daarom hebben de muziekpedagogen van Stichting Volgspot besloten een extra klas op te richten voor vier tot zeven jarigen.

Floor-Anne van Vliet: Omdat muziekonderwijs in Nederland steeds meer uit de reguliere klassen verdwijnt en schoolkoren alleen nog maar op vrijescholen bestaan, vinden wij het heel belangrijk dat gat op te kunnen vullen voor alle jonge kinderen uit Uden en omgeving.

De lessen zullen bestaan uit spelenderwijs kennismaken met muzieknoten, mooie, vrolijke liedjes zingen, bewegen op muziek en ongedwongen, spontane optredens.

Begeleiding

De leerlingen krijgen les van een pianist en een zangpedagoge.
De pianist begeleidt de kinderen op de piano tijdens alle zangstukken en oefeningen. Ook helpt hij iedereen bij het instuderen van de noten. De zangdocente leert de zangtechnieken aan, stuurt bij in de samenklank, de tekstinterpretatie en is verantwoordelijk voor een gezonde, ademende lesopbouw. Beide docenten beogen dezelfde pedagogische visie, waarbij het welzijn van de leerling voorop staat.

Ronald Goudberg

Aanmelden

Iedereen van 4 t/m 7 jaar mag maandag 13 september om 15:30 naar de voorkant van de bibliotheek in Uden komen, dan halen we je daar op. Als het te spannend is mogen papa of mama mee naar binnen komen. Om 16:15 is de les weer voorbij.

Alle kinderen van 8 t/m 10 jaar mogen op maandag 13 september om 16:15 naar de voorkant van de bibliotheek in Uden komen, dan halen we je daar op. Je mag dan lekker meezingen met jouw leeftijdsgenoten van de zangschool. Om 17:15 is de les weer voorbij. Je hoeft niet alleen te zingen.

Alle kinderen van 11 t/m 13 jaar mogen op maandag 13 september om 17:15 naar de voorkant van de bibliotheek in Uden komen, dan halen we je daar op. Je mag dan komen meezingen met jouw leeftijdsgenoten van de zangschool. Om 18:15 is de les weer voorbij. Je hoeft niet alleen te zingen.

Als je na de zomervakantie in de derde klas zit van de middelbare school, of in een hogere klas, mag je in de vorm van een auditie 1 couplet en 1 refrein van een lied laten horen. Zorg dat je zelf bladmuziek voor de pianist, of een karaokeband op telefoon of usb meeneemt. De auditie vindt plaats na de zomervakantie, we nemen contact met je op met een datum en tijd zodra deze bekend zijn.

Meld je aan!
Ronald Goudberg

Praktische informatie

Lesdag en lestijd
De lessen vinden plaats op maandagen tijdens schoolweken.
De zaklampjes:         15:30 - 16:15
Volgspot 1:             16:15 - 17:15
Volgspot 2:             17:15 - 18:15
Volgspot 3:             19:15 - 20:15
Volgspot 4:             20:15 - 21:30

Klassenindeling op leeftijd
De zaklampjes is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd van groep 1 t/m groep 3.

Volgspot 1 is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd van groep 4 t/m groep 7.

Volgspot 2 is bedoeld voor leerlingen van groep 8 en leerlingen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Volgspot 3 is bedoeld voor leerlingen vanaf de derde klas voortgezet onderwijs tot maximaal 21 jaar.

Volgspot 4 is bedoeld voor volwassenen vanaf 22 jaar. Indien gewenst kunnen volwassenen ook al vanaf 18 jaar in deze klas instromen.


De docenten bekijken per ontwikkeling van ieder individu of leerlingen al eerder toe zijn aan een nieuwe klas.

Contributie
De jaarcontributie is voor het repetitie jaar 2021-2022 vastgesteld op €260 en zal in twee gelijke termijnen van €130 worden geïncasseerd, te weten in september 2021 en en in januari 2022

Kleedgeld
Voor de klassen 1,2 en 3 zal er een extra bedrag van 40 euro worden afgeschreven voor de kleding die gedragen wordt tijdens de optredens.

Contactgegevens repetitieruimte
Kunst & Co
Mondriaanplein 18,
5401 GT Uden

Er is voldoende parkeergelegenheid voor het gebouw aanwezig.
Kom je met de bus? Dan ben je in 5 minuten lopen vanaf het busstation op de plek van bestemming.

Algemene Voorwaarden
Download