Maar 72 uur beschikbaar:
Een Weeffout in Onze Sterren

Over ons

Een volgspot is een hele bijzondere lamp in het theater. Hij wordt bediend door een speciaal daarvoor aangenomen lichtman. De volgspot zorgt ervoor dat je nooit in het donker staat, hij volgt je waar je maar heen gaat en zet je altijd in het licht zodat iedereen kan zien hoe mooi je bent!

Stichting Volgspot heeft haar naam niet voor niks gekozen. Wij beogen met onze stichting kinderen en volwassenen te volgen in de ontwikkeling van hun talent. Met volgen bedoelen we dan begeleiden, coachen, uitdagen en het samen uitbouwen van de talenten die aanwezig zijn. En die talenten verdienen het om in het licht te komen. Ze mogen gezien worden, je mag daar trots op zijn, je mag geloven in jezelf en dat uitstralen naar anderen.

Ronald Goudberg

Visie

Bij Stichting Volgspot geloven we dat wanneer je ontdekt wat jouw unieke talenten zijn en die ontwikkelt, je daar gelukkig van wordt. Ken je dat gevoel dat je iets doet dat helemaal bij je past? Dat alles vanzelf lijkt te gaan, dat je ‘in the flow’ zit? Dat gevoel is geweldig, toch? Als je dat gevoel in een groep ervaart, lijkt het wel te vermeerderen. Daar willen wij voor gaan, voor dat vermenigvuldigde geluksgevoel.

Missie

Stichting Volgspot heeft allemaal plannen, maar voor het eerste jaar richten we ons op zangtalent. De succesvolle zangschool BrabantTalent uit Oss is nu ondergebracht bij Volgspot. Onze doelen zijn het faciliteren van zeer goede zanglessen, en het maken en uitvoeren van voorstellingen voor publiek. De nadruk ligt op het samen creëren en vergroten van onderlinge artistieke kwaliteiten. Wij streven te allen tijde naar podiummomenten waarbij meerstemmige zang en het verhaal van hoge kwaliteit zijn. Ook zullen geen enkele vorm van artistieke vernieuwing uit de weg gaan wanneer een kans zich hiertoe aandient. Verbinding maken met de kern is waar wij voor staan. En oefening baart kunst!

Onze plannen

Al vele jaren treden alle leerlingen meerdere malen per jaar op. Vanuit Stichting Volgspot zijn we voornemens deze podiummomenten en theaterproducties zo frequent mogelijk voort te zetten. Ook willen we een grotere maatschappelijke functie dan voorheen beoefenen, bijvoorbeeld door vaker te zingen voor ouderen, zieken en andere doelgroepen die daar blij van worden.

Ronald Goudberg

Wie wij zijn

René Kok

Voorzitter

Nooit meer loslaten
Zaterdagochtend vroeg uit mijn bedje en naar de kamer van mijn ouders om daar in hun bed heel veel liedjes te zingen. "Poesje mauw", "de kop van de kat was jarig", "de kippetje van de koning" en natuurlijk mijn favoriet "herfst, herfst, wat heb je te koop", ze kwamen elke zaterdag weer voorbij. Daarna had ik lang het lef en de onbevangenheid niet meer om vrijuit te zingen. Later in mijn leven kwam het zingen weer in periodes terug, maar verdween het ook regelmatig. Tot een jaar of 5 geleden. Sindsdien zing ik weer met ontzettend veel plezier. En deze keer laat ik het niet meer los. De liedjes zijn wat veranderd, de zaterdagochtend is nu de maandagavond geworden, maar het gevoel is weer zoals toen: ongekend goed.

Patricia Mélotte

P.R. / Castmanager

Stralen van binnenuit!
Gedurende mijn sociale opleidingen heb ik vooral 1 ding geleerd: het beste wat je kan zijn (of worden) is jezelf. En hoe doe je dat dan, weten wie je bent? De beste leidraad is dingen doen die je gelukkig maken. Dan voel je je verbonden met wie je diep van binnen bent. Bij mij was dat altijd zingen. Al zolang als ik me kan herinneren, zing ik. Altijd en overal! Het voelt voor mij alsof alles op z’n plek valt om mede-oprichter van Stichting Volgspot te zijn. Om de kaders neer te zetten waarbinnen mensen in verbinding komen met zichzelf en elkaar. Zodat wij allemaal kunnen stralen van binnenuit.

Bas Mélotte

Zakelijk Leider

Mooie dingen maken!
Ik word echt blij van mensen die vanuit passie werken. Extra aandacht geven aan dingen omdat je daar het verschil mee maakt, omdat je voelt dat je daar geluk mee de wereld in brengt. Mooie dingen maken en tijdens het creatieproces daarmee jezelf en anderen in beweging brengen. Jezelf en elkaar opnieuw uitvinden om de (nog :~) mooiere versie van jezelf en elkaar te ontdekken. Om die nog mooiere versie te leren leven, iedere dag weer opnieuw. Dit levensmotto breng ik in de praktijk in het bestuur van Stichting Volgspot, maar ook tijdens het zingen in ons meerstemmige koor. Daar leer ik om gezamenlijk aan onze klanken de kleur te geven waar we echt blij van worden.

Floor-Anne van Vliet

Zangpedagoog / Artistiek Leider

Zingende kinderen zijn gelukkige kinderen!
Zelf zing ik al zolang als ik kan praten, toen ik mijn klassieke zang studie cum laude afrondde op het gebied van pedagogiek aan het conservatorium in Utrecht besefte ik dat er een toekomst in het verschiet lag met het allerleukste vak van de wereld. Al 15 jaar geniet ik elke dag met volle teugen van alle leerlingen en podium momenten. Elke week ontmoet ik leerlingen op basisscholen, middelbare scholen, in mijn prive studio, op therapeutische basis en natuurlijk in de talenten zangklassen van Stichting Volgspot en elke week weer ben ik dankbaar voor zoveel geluk!

Gert Oude Sogtoen

Pianist / Muzikaal Leider

Muziek maken en beleven verrijkt het leven!
Sinds mijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd ondervind ik het nog dagelijks. Ik wilde niets liever dan me onderdompelen in de wereld van de piano. Dat resulteerde in een Cum Laude afstuderen aan het conservatorium in Tilburg, zowel docerend als uitvoerend. Als pianodocent geniet ik van het coachen van mijn leerlingen. Daarnaast ben ik me steeds meer gaan toeleggen op dirigeren en arrangeren. Van jongs af aan heb ik me als uitvoerend pianist bekwaamd in het begeleiden van solisten en koren. Muziek ademt, muziek leeft, muziek kent geen grenzen. Stichting Volgspot is voor mij dè plek om dit samen te kunnen delen. En delen vermeerdert de waarde. Wat een verrijking!

Erik van Meegen

Coördinator externe contacten

De emotie van een herinnering
Muziek is een emotie die verloren herinneringen terug vindt en nieuwe gebeurtenissen doet onthouden. Of het nu een getrommeld ritme is, een gillende gitaar, een kerkorgel of dat fantastische nummer van die te gekke popgroep. Je bent altijd ergens wanneer je het voor het eerst hoort. Die plek, of omgeving en datgene wat je aan het doen bent zal voor altijd gekoppeld zijn aan die muziek. Als klein kind zong ik mezelf al in slaap om op die manier de dag nog even door te nemen en nu nog steeds is zingen voor mij dè manier om op reis te gaan naar mijn herinneringen en emoties. Omdat iedereen kan zingen, is het eigenlijk de makkelijkste en mooiste vorm van muziek maken om zo je eigen herinneringen af en toe weer te kunnen beleven. Het is daarom ook heerlijk om een onderdeel te kunnen zijn van Stichting Volgspot en daardoor met een fantastische groep mensen elke week weer, al zingend, onbewust oude herinneringen op te kunnen halen en nieuwe te creëren.

Wesley Hartogs

Nieuw Theater en innovatie

Creëren en inspireren
Het is fascinerend hoe theater en cultuur de mooiste belevingen kunnen creëren. Met theater grijp je de aandacht van het publiek. Je kunt het hooggeëerde publiek meenemen op een bijzondere reis vol creativiteit en emotie. We nemen je graag mee op reis, op zoek naar artistieke vernieuwing en innovatie van storytelling. Hierdoor zijn we in staat nieuwe impactvolle belevenissen te creëren die men zal inspireren en bijblijven.